Daca vrei sa iti detoxifici organismul si sa te vitaminizezi in acelasi timp, alege pentru felul principal de la masa de pranz sau de la cina o ciorba racoritoare cu verdeturi asortate.
Ideala in zilele de post, dar si in dieta, ciorba de verdeturi se consuma in special primavara, cand sezonul legumelor verzi este in toi.
Ingrediente
- 2 litri apa
- un litru bors
- o farfurie adanca plina cu verdeata (loboda, frunze de sfecla, cozi de ceapa verde, marar, patrunjel, leustean)
- 3 linguri orez
- o bucatica zahar
- sare
- un galbenus
- doua linguri smantana.
Mod de preparare
1
Se pun la fiert intr-o oala cu apa frunze de loboda, frunze de sfecla, cozi de ceapa verde, marar, patrunjel, dupa gust si leustean, taiate marunt.
2
Se adauga borsul fiert separat si strecurat, sarea, zaharul si orezul ales si spalat.
3
Se lasa sa fiarba.
4
Se serveste simpla sau dreasa cu un galbenus si cu o lingura de smantana.