Retete pentru Revelion: Macrou marinat

Retete pentru Revelion: Macrou marinat

Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Din aceasta ultima categorie, iti prezentam astazi o reteta de macrou marinat in propria bucatarie. Dupa preparare, pestele poate fi consumat simplu sau in diverse salate calde/reci. Enjoy!

Macrou marinat. Ingrediente:

- o jumatate de kilogram de macrou eviscerat(2 pesti );

- un litru de apa fiarta;

- 2 linguri de otet;

- 4 linguri de sare(5 linguri, daca preferi pestele mai sarat);

- o lingura de zahar;

- 5 frunze de dafin;

- o lingura de coriandru;

- o lingura de boabe de piper negru;

Macrou marinat. Mod de preparare:

- toarna apa fiarta, sarea si zaharul intr-un castron suficient de mare;

- adauga deasupra boabele de coriandru, boabele de piper, otetul si frunzele de dafin;

- amesteca pana se dizolva sarea si zaharul;

- lasa apa sa se raceasca;

- pune macroul eviscerat si spalat intr-un borcan/alt recipient potrivit;

- toarna deasupra marinada cat sa astupi pestele;

- pune capac/folie alimentara borcanului si lasa macroul la marinat pentru 5 zile;

- spala pestele inainte de consum.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari macrou la borcan

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astepti invitati speciali la masa de Revelion de anul acesta? Alerta :) Va trebui sa-i impresionezi cu...
Astepti invitati de seama la masa de Revelion de anul acesta? In acest caz va trebui sa-i...
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare