Iti prezentam, astazi, o reteta de somon: rondele de somon cu piper verde.
Ingrediente pentru patru persoane:
- 4 rondele de somon proaspat;
- ulei de masline;
- amestec de condimente pentru peste;
Ingrediente sos:
- 4/5 linguri de piper verde;
- 400 ml smantana pentru gatit;
- 4/5 lingurite de amidon;
- zeama de lamaie;
- sare si piper.
Mod de preparare:
- hidrateaza piperul in apa rece, cu o ora inainte de a pregati preparatul. Tot atunci, spala somonul, usuca-l, condimenteza-l si baga-l la frigider;
- apoi, aseaza rondelele intr-un vas termorezistent, stropeste cu putin ulei de masline, acopera vasul cu un capac sau cu o folie si da la cuptorul preincalzit (175 grade) pentru aproximativ 20-25 minute;
- in acest timp pregateste sosul. Pune pe foc 300 ml din smantana pentru gatit, iar in restul (100 ml) dizolva amidonul;
- scurge boabele de piper verde si adauga-le in vasul de pe foc, lasand sa fiarba cateva minute;
- adauga, apoi, amestecul de smantana cu amidon si amesteca, fara oprire, pana se ingroasa;
- adauga zeama de lamaie si condimenteaza cu sare si piper;
- dupa cele 20-25 minute, indeparteaza capacul (folia) de pe vasul cu peste si mai lasa-l 10-15 minute de data aceasta la temperatura maxima pentru a prinde o crusta frumoasa si crocanta.
Spor la gatit si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari COD la CUPTOR