Ingrediente:
- 4 pastravi;
- 2 morcovi:
- 2 lamai;
- 3 cepe uscate sau 2-3 legaturi ceapa verde;
- 600 mililitri de vin alb sec;
- sare, dupa gust;
- piper, dupa gust;
- condimente pentru peste;
- rosii cherry;
- cativa catei de usturoi.
Mod de preparare:
- cresteaza pastravii pe ambele parti, dar nu tare sa se ajunga la os.
- sareaza pestele si condimenteaza-l peste tot.
- unge o tava cu ulei, pune ceapa taiata rondele sau ceapa verde.
- apoi, peste ceapa pune morcovul taiat rondele si felii de lamaie.
- aseaza pestele peste legume, stoarce o lamaie peste el si pune in tava si cativa catei de usturoi in coaja lor ( putin striviti ).
- pune rosiile cherry langa peste.
- introdu tava la cuptor pentru 20 de minute la foc minim.
- dupa cele 20 de minute se adauga vinul alb sec si se mai lasa la cuptor aproximativ 25-30 de minute la 170 de grade.
Asta e tot! Pofta buna