Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru stiuca la cuptor se folosesc aceleasi ingrediente ca la reteta stiuca fiarta si umpluta cu garnitura de legume.
Ingrediente:
Pentru stiuca la cuptor se folosesc aceleasi ingrediente ca la reteta stiuca fiarta si umpluta cu garnitura de legume.
Ingrediente:
- O stiuca de 1 kg,
- felie de paine,
- 1 lingura de lapte,
- 1/2 ceasca ulei,
- 2 oua,
- foi de patrunjel,
- condimente: sare, piper.
- 1 morcov, 1 ceapa, 4 cartofi mijlocii,
- 2 l apa, 2 linguri de unt.
Mod de preparare:
Se curata stiuca. Se scoate pielea cu atentie ca sa ramana intreaga.
Cine este indemanatic face o simpla incizie pe burta, apoi cu ajutorul unui cutit mic si nu prea taios, incepe sa desfaca pielea, astfel incat la sfarsit pielea ramane prinsa numai de cap.
Se poate insa taia de la inceput capul, apoi se desprinde pielea la gat si se scoate de pe peste ca o manusa intoarsa pe dos. Se spala, se freaca cu putina sare si se lasa la o parte.
Se desface carnea de pe oase, se trece prin masina de tocat, impreuna cu miezul de la o felie de paine muiat in lapte si stors.
Se freaca totul bine cu ulei, se adauga ouale, patrunjel tocat, piper si putina sare.
Se umple pielea de stiuca bine stoarsa de apa.
Se da forma pestelui, se coase pe unde s-a umplut si se asaza la loc.
Se pune intr-o cratita lunga la fiert, cu apa si sare, zavat si cartofi si toate oasele care s-au scos din peste. Se lasa sa fiarba.
Se asaza in farfurie si se toarna deasupra putina zeama strecurata.
Imprejur se pun cartofii si morcovii fierti. Dupa ce se umple, se pune untul intr-o cratita lunga, se asaza pestele si se da la cuptor.
Se unge din cand in cand cu untul din cratita. Se serveste calda, cu lamaie.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.