Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Rasolul de stiuca se prepara similar cu salaul rasol.
Rasolul de stiuca se prepara similar cu salaul rasol.
Pentru aceasta reteta de peste fiert si asezonat cu zarzavaturi de supa si condimente aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- O stiuca cam de 1,5 kg,
- ceapa,
- zarzavat de supa,
- 1 paharel de otet,
- 2 l apa,
- 1 frunza de dafin,
- sare,
- 5 boabe piper.
Mod de preparare:
Se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert.
Se curata inauntru si se spala. In vasul special de fiert pestele, se fierb un morcov taiat felii, o ceapa, o radacina subtire de patrunjel, cateva felii de cartofi, o frunza de dafin, sare si cateva boabe de piper.
Pestele capata un gust deosebit daca se adauga la fiert otet sau vin alb.
Inainte de a pune pestele la fiert, se opareste cu 4 - 5 linguri de otet, ca sa pastreze culoarea albastruie a pielitei.
Acest otet se poate adauga apoi la fiert. Dupa ce a fiert zarzavatul, se trage cratita la o parte, se asaza pestele pe gratarul vasului si se lasa in apa.
In momentul cand se pune pestele la fiert, apa nu trebuie sa mai fiarba, deoarece daca pestele este cuprins brusc de o caldura prea mare, pielea se strange si carnea se desface.
Numai atunci cand exista o indoiala asupra prospetimei pestelui, acesta se pune la fiert direct in apa clocotita.
Timpul cat se tine pestele la fiert depinde de marimea lui.
Se cunoaste daca este gata atunci cand, tragand de o aripioara, se desprinde usor.
Se scoate apoi cu gratarul, se asaza pe un platou ca sa nu se sfarame si se garniseste cu zarzavatul fiert, patrunjel verde si lamaie.
Mod de servire
Pestele rasol se poate servi cald sau rece, dupa preferinte cu garnitura de cartofi natur si sos de unt.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.