Peste la cuptor cu ciuperci

Peste la cuptor cu ciuperci

Pestele la cuptor cu ciuperci este o reteta cu putine calorii, foarte usor de preparat, ce poate fi servita atat la pranz, cat si la cina.

Este indicata inclusiv pentru copii datorita valorii sale nutritive si a aromei inconfundabile obtinuta in urma asocierii dintre peste si ciuperci.

Aceasta reteta se prepara relativ repede (aproximativ 50 de minute) si are la baza un peste din familia sturionilor in combinatie cu ciuperci, zarzavat de supa si mirodenii.

Ingrediente:

- 1,5 kg peste (morun, nisetru sau pastruga)

- legume: 2 morcovi, o telina, o radacina patrunjel, 2 cepe, 2 rosii

- 1/2 capatana usturoi

- piper boabe

- ierburi aromate: o foaie dafin, o ramurica cimbru

- 400 g ciuperci

- 100 g unt

- 50 g ulei de masline.

Mod de preparare:

1

Pune untul la incins, adauga cepele taiate in sferturi, morcovii feliati, telina tocata in cuburi mari, radacina de patrunjel si cateii de usturoi.

2

Caleste toate ingredientele, adaugand si ciupercile feliate subtire. La sfarsit adauga rosiile taiate.

3

Intr-o tava termorezistenta pune o folie de aluminiu, pe care o vei unge cu uleiul de masline.

4

Pune un strat de compozitie, peste care asezi pestele intreg, umplut cu restul de compozitie. Presara pe langa 2-3 boabe de piper, foaia de dafin si ramurica de cimbru.

5

Inchide folia si da pestele la cuptor o jumatate de ora.

6

Verifica daca legumele s-au inmuiat, apoi lasa preparatul la cuptor inca 5 minute, dar avand folia desfacuta pentru a se rumeni.

Pestele la cuptor cu ciuperci se serveste cald.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ati consumat peste la masa, dar nu l-ati terminat, inainte sa va ganditi ce sa faceti...
Cega este buna in orice combinatie. Pentru bucatarii incepatori, o reteta usor de preparat este cega sau...
O reteta hranitoare pe baza de peste este salaul la cuptor umplut cu stiuca si alte ingrediente...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare