Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O reteta traditionala din Delta Dunarii ce se preteaza cu mamaliga este crapul la cuptor pe varza.
O reteta traditionala din Delta Dunarii ce se preteaza cu mamaliga este crapul la cuptor pe varza.
Ingrediente:
- 1 crap de 1 kg
- 1 varza mijlocie
- 1 lingura untura sau ulei
- 5-6 linguri bulion de rosii
- sare, piper
- 2 foi de dafin
- ulei
Mod de preparare:
Se curata crapul, se cresteaza pe spate si se da sare. Se taie marunt o varza mijlocie si se inabusa cu o lingura.
Se ia varza se taie marunt si se inabusa.
Se caleste putina ceapa, se pune la varza bulion din rosii, se condimenteaza varza cu piper, sare dupa gust, foi dafin, se ia un crap de circa 2-3 kg se curata se spala si se portioneaza si se pune intr-o baie de ulei incins pana prinde o crusta aurie dupa care se scoate din baia de ulei.
O parte din varza circa 70%, pregatita se intinde pe o tava de cuptor, se asaza bucatile de crap peste varza dupa care varza ramasa se pune peste bucatile de crap.
Se pune cate o felie de rosie peste patul de varza deasupra dupa care se baga la cuptor circa 30 minute si pofta buna.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.