Crap pe varza la cuptor

Crap pe varza la cuptor

O reteta traditionala din Delta Dunarii ce se preteaza cu mamaliga este crapul la cuptor pe varza.

Ingrediente:

- 1 crap de 1 kg

- 1 varza mijlocie

- 1 lingura untura sau ulei

- 5-6 linguri bulion de rosii

- sare, piper

-  2 foi de dafin

- ulei

Mod de preparare:

1

Se curata crapul, se cresteaza pe spate si se da sare. Se taie marunt o varza mijlocie si se inabusa cu o lingura.

2

Se ia varza se taie marunt si se inabusa.

3

Se caleste putina ceapa, se pune la varza bulion din rosii, se condimenteaza varza cu piper, sare dupa gust, foi dafin, se ia un crap de circa 2-3 kg se curata se spala si se portioneaza si se pune intr-o baie de ulei incins pana prinde o crusta aurie dupa care se scoate din baia de ulei.

4

O parte din varza circa 70%, pregatita se intinde pe o tava de cuptor, se asaza bucatile de crap peste varza dupa care varza ramasa se pune peste bucatile de crap.

5

Se pune cate o felie de rosie peste patul de varza deasupra dupa care se baga la cuptor circa 30 minute si pofta buna.

Etichete: crap, varza, reteta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru reteta de crap umplut cu ciuperci sau alte ingrediente (orez, diverse legume) se alege un peste...
Crapul poate fi umplut cu ciuperci, cu diverse legume, cu orez, cu ficatei si chiar cu nuci! ...
O reteta clasica pur romaneasca, delicioasa, dar simplu de preparat este plachia de crap. Aceasta reteta are...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare