Cum sa pregatesti rulouri de varza. Reteta pentru iarna

Cum sa pregatesti rulouri de varza. Reteta pentru iarna

Varza este o leguma preparata in zeci de retete peste tot in Romania si nu numai. Una dintre intrebuintarile sale? In conserve! Pentru astazi, ti-am pregatit o reteta speciala: rulouri de varza! Excelente pe tot parcursul iernii!

Rulouri de varza. Ingrediente:

- o varza alba;

- un morcov;

- o ceapa;

- un ardei gras;

- ardei iute, dupa gust;

- o legatura de patrunjel proaspat;

- 5 catei de usturoi;

- o lingurita de condimente pentru legumele preparate in stil asiatic;

- o foaie de dafin la fiecare borcan de 500-700 mililitri;

- 5 boabe de piper negru la fiecare borcan de 500-700 mililitri.

Rulouri de varza. Ingrediente pentru marinada:

- un litru de apa;

- o lingura si jumatate de sare neiodata;

- 5 linguri de zahar;

- 100 mililitri de otet 9%;

- 60 mililitri de ulei de floarea-soarelui.

Rulouri de varza. Mod de preparare:

- scapa de frunzele superficiale de pe capatana de varza;

- fa 4-5 sectiuni adanci in jurul cotorului, fara sa il indepartezi;

- pune varza intr-o punga de plastic si bag-o in cuptorul cu microunde. Incalzeste-o pentru circa 13 minute la putere maxima;

- separa frunzele de varza cat sunt inca fierbinti;

- lasa frunzele sa se raceasca;

- indoaie fiecare frunza in jumatate (in directie transversala) si tai-o in jumatate (in directie longitudinala), realizand cate o sectiune pe fiecare parte a nervurii. Astfel o vei inlatura.

- taie ceapa in semiluni subtiri, ardeiul gras, in fasii lungi si subtiri, iar ardeiul iute, in rondele subtiri.

- da morcovul pe razatoarea care scoate fasii lungi si subtiri.

- pune ceapa, morcovul si ardeii intr-un bol.

- adauga condimentele pentru legumele preparate in stil asiatic si usturoiul trecut prin presa de usturoi.

- amesteca bine compozitia rezultata. Doar astfel legumele se vor inmuia, eliberand mai mult suc.

- pune o lingurita cu varf de compozitie de legume in apropiere de una dintre marginile scurte ale fiecarei jumatati de frunza de varza. Apoi indoaie-i marginile lungi spre interior si ruleaz-o sub forma de rulou compact, incepand de la marginea langa care se afla umplutura.

- pune boabele de piper negru si foile de dafin in borcanele sterilizate.

- aseaza rulourile in borcanele, alternand fiecare strat cu cate un fir de patrunjel proaspat.

- prepara marinada. Toarna apa intr-o cratita. Adauga sarea neiodata, zaharul si uleiul. Amesteca. Fierbe amesctecul 4 minute, din momentul in care a dat in clocot.

- adauga otetul si amesteca.

- mai lasa marinada sa dea in clocot inca un minut.

- toarna marinada fierbinte in borcane, peste rulouri.

- pune capace sterilizate borcanelor si transfera-le intr-o cratita inalta, pe fundul caruia vei pune inainte o carpa.

- toarna apa calda in respectiva cratita, pana cand acoperi trei sferturi din inaltimea borcanelor.

- sterilizeaza conservele pentru 25 minute la foc mic, de la momentul clocotirii apei.

- scoate borcanele si inchide-le ermetic;

- intoarce borcanele cu capacele in jos si pune peste ele o patura. Lasa-le asa pana cand se racesc;

- transfera conservele la beci, pivnita sau debara.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa pui VARZA la MURAT

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ciorba de varza acra cu afumatura este un preparat traditional delicios, ideal pentru zilele reci de iarna....
Varza se consuma peste iarna, in general, in varianta murata. Daca o preferi in stare naturala, trebuie...
Varza nu e ferita de daunatori, desi pare o planta leguminoasa rezistenta la mediul extern. Musca verzei,...