Vinete marinate cu ceapa

Vinete marinate cu ceapa

Servite adeseori in combinatie cu ceapa sub forma de salata, vinetele sunt asortate cu aceasta leguma care ne stoarce lacrimile si atunci cand sunt marinate in otet.

Ingrediente:

- vinete
- ulei pentru prajit
- 4-5 cepe
- otet
- sare.

Mod de pregatire:

1

Se aleg vinete tinere si nu prea mari.

2

Se taie felii rotunde, se oparesc in apa clocotita, putin sarata si se pun sub un teasc, sa se scurga. Se usuca intr-un servet si se prajesc in ulei pe o parte si pe alta (nu se dau prin faina), intre timp se taie cateva cepe felii subtiri.

3

Se asaza un rand de vinete, unul de felii de ceapa si asa mai departe pana cand este plin borcanul.

4

Deasupra se toarna otet potrivit de acru fiert cu sare si racorit (30 g sare la 1 litru de otet).

5

Borcanele se inchid ermetic  si se pastreaza la rece.

Mod de servire:

Vinetele marinate cu ceapa sunt foarte gustoase si se servesc ca aperitiv.

Etichete: vinete, ceapa, aperitiv

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Salata de vinete se afla pe lista preferata de mancaruri a romanilor. Cu greu ne putem imagina...
Credem ca nu exista gospodar sau gospodina din Romania care sa nu pregateasca macar putina zacusca atunci...
Romanii sunt, in general, mari iubitori de vinete. Le consuma intr-o diversitate de retete, de la salata...