Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Servite adeseori in combinatie cu ceapa sub forma de salata, vinetele sunt asortate cu aceasta leguma care ne stoarce lacrimile si atunci cand sunt marinate in otet.
Servite adeseori in combinatie cu ceapa sub forma de salata, vinetele sunt asortate cu aceasta leguma care ne stoarce lacrimile si atunci cand sunt marinate in otet.
Ingrediente:
- vinete
- ulei pentru prajit
- 4-5 cepe
- otet
- sare.
Mod de pregatire:
Se aleg vinete tinere si nu prea mari.
Se taie felii rotunde, se oparesc in apa clocotita, putin sarata si se pun sub un teasc, sa se scurga. Se usuca intr-un servet si se prajesc in ulei pe o parte si pe alta (nu se dau prin faina), intre timp se taie cateva cepe felii subtiri.
Se asaza un rand de vinete, unul de felii de ceapa si asa mai departe pana cand este plin borcanul.
Deasupra se toarna otet potrivit de acru fiert cu sare si racorit (30 g sare la 1 litru de otet).
Borcanele se inchid ermetic si se pastreaza la rece.
Mod de servire:
Vinetele marinate cu ceapa sunt foarte gustoase si se servesc ca aperitiv.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.