Ingrediente pentru blat:
- 4 oua;
- 120 g de zahar brun;
- 4 linguri de faina.
Ingrediente pentru crema:
- 4 oua;
- 100 g de zahar brun;
- un pachet de unt;
- 4 plicuri de zahar vanilat;
- 100 g de cacao;
- 300 g de nuci pisate.
Mod de preparare blat:
- freaca galbenusurile cu zaharul pana ce acestea devin cremoase si capata o culoare deschisa.
- bate albusurile spuma.
- peste crema de galbenusuri, pune albusurile batute spuma si faina.
- amesteca usor de jos in sus in forma de para.
- unge forma de tort cu unt, o tapetezi cu faina si pui un strat foarte subtire de grosimea unei muchii de cutit.
- vei coace, pe rand, 7 astfel de foi si le vei scoate fierbinti din forma.
Mod de preparare crema:
- bate ouale cu zaharul, cacaoa si zaharul vanilat.
- pune compozitia obtinuta intr-o cratita mica si o asezi cu fundul in alta cratita cu apa pe care o punem pe foc.
- amesteca fara oprire pana se ingroasa.
- da, apoi, jos cratita mica si continua sa amesteci pana se raceste.
- freaca untul spuma si adauga peste el cate putin din crema pana ce aceasta este incorporata toata.
- pune in crema nucile pisate si amesteca.
- umple foile cu crema obtinuta si deasupra orneaza tortul cu nuca pisata.
Pofta buna!