Cum sa prepari CHEC cu PERE

Cum sa prepari CHEC cu PERE

Astazi, iti prezentam o prajitura de sezon, foarte gustoasa si usor de facut. Ne referim la checul de pere. Sa vedem despre ce este vorba.

Ingrediente:

- 4 pere mari;

- 3 oua;

- 100 g de zahar;

- 90 ml de ulei;

- 50 ml de smantana;

- 50 ml de lapte;

- 200 g de faina;

- 7 g de praf de copt;

- 2 linguri de dulceata.

Mod de preparare:

- spala perele, curata-le de coaja, si indeparteaza casuta cu seminte, cu atentie pentru a ramane intregi si cu codita.

- umple fiecare para cu cate o lingurita de dulceata.

- da perele prin faina si asaza-le intr-o tava de chec mai mica in care ai intins hartie de copt.

- bate ouale, separat, cu zaharul si adauga, pe rand, uleiul in fir subtire, laptele amestecat cu smantana, iar, la final, incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

- omogenizeaza ingredientele.

- toarna aluatul peste pere(coditele lor vor ramane la suprafata)

- introdu tava la cuptorul incins in prealabil.

- tine checul la cuptor aproximativ 25 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa prepari ceva dulce, dar nu ai foarte multe la indemana? Nu e bai! Iti prezentam...
Vrei sa pregatesti ceva nou si aparte pentru masa de Craciun? Ce zici de un chec? Nu...
Checul este o prajitura cu origine in Anglia, dar preparat cu succes de gospodinele din intreaga lume....