Ingrediente:
- 4 pere mari;
- 3 oua;
- 100 g de zahar;
- 90 ml de ulei;
- 50 ml de smantana;
- 50 ml de lapte;
- 200 g de faina;
- 7 g de praf de copt;
- 2 linguri de dulceata.
Mod de preparare:
- spala perele, curata-le de coaja, si indeparteaza casuta cu seminte, cu atentie pentru a ramane intregi si cu codita.
- umple fiecare para cu cate o lingurita de dulceata.
- da perele prin faina si asaza-le intr-o tava de chec mai mica in care ai intins hartie de copt.
- bate ouale, separat, cu zaharul si adauga, pe rand, uleiul in fir subtire, laptele amestecat cu smantana, iar, la final, incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
- omogenizeaza ingredientele.
- toarna aluatul peste pere(coditele lor vor ramane la suprafata)
- introdu tava la cuptorul incins in prealabil.
- tine checul la cuptor aproximativ 25 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Spor la treaba si pofta buna!