Cum sa faci prajitura cu mere. Ai nevoie de doar 4 ingrediente

Cum sa faci prajitura cu mere. Ai nevoie de doar 4 ingrediente

Prajitura cu mere este foarte populara in bucataria romaneasca. Exista o multime de retete in aceasta zona a gastronomiei, care mai de care mai interesante. Azi ne oprim asupra uneia simple care include doar 4 ingrediente si presupune un timp destul de scurt de preparare. Nu-ti face griji! Gustul va fi de neuitat.

Prajitura cu mere. Ingrediente:

- 3 oua mari;

- 200 grame de zahar(un pahar);

- 150 grame de faina(un pahar);

- 3 mere mari/ 6 mici.

Prajitura cu mere. Mod de preparare:

- sparge ouale intr-un castron;

- amesteca folosind mixerul cam 5 minute;

- incorporeaza zaharul treptat, avand grija sa maresti viteza mixerului. Bate amestecul pana obtii o compozitie deschisa la culoare si pufoasa;

- incorporeaza faina tot treptat, amestecand la viteza medie. Fa asta pana amestecul se omogenizeaza;

- tapeteaza o forma de 23 cm cu hartie de copt si unge baza cu unt;

- spala merele, curata-le de cotoare si taie-le felii subtiri direct in forma(in cazul merelor de magazin indeparteaza si coaja);

- toarna aluatul si amesteca putin(se va coace bine si uniform);

- da prajitura la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45-50 minute;

- aplica testul scobitorii. Daca suprafata prajiturii este rumena, iar mijlocul crud, pune staniol peste ea si da-o iar la cuptor (de obicei, prajitura este gata in 10 minute);

- scoate prajitura, las-o sa se raceasca, presara apoi zahar pudra peste ea si gata!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci prajitura cu mere si biscuiti

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prajitura cu mere? Multe gospodine stiu sa faca asa ceva. Exista diverse retete, care mai de care...
Astazi, ti-am pregatit o reteta simpla si rapida pe baza de mere si crema de vanilie. Este...
Prajitura cu mere si biscuiti este o adevarata delicatesa. Daca nu ai preparat-o inca, nu stii ce...