Cum sa faci fursecuri pentru Craciun

Cum sa faci fursecuri pentru Craciun

Azi, iti prezentam o reteta de fursecuri care a facut furori printre gospodine in acest sezon de iarna. Sunt usor de facut, delicioase si perfecte pentru masa de Craciun. Tocmai de aceea noi le-am numit...fursecuri pentru Craciun!

Fursecuri pentru Craciun. Ingrediente:

- 250 grame de unt la temperatura camerei;

- 200 grame de zahar brun;

- un ou;

- o lingurita de esenta de vanilie;

- 350 grame de faina;

- o lingurita de praf de copt;

- o jumatate de lingurita de sare;

- 2 lingurite de ghimbir macinat;

- 2 lingurite de scortisoara macinata;

- zahar pudra pentru decor.

Fursecuri pentru Craciun. Mod de preparare:

- amesteca untulsi zaharul intr-un castron pana obtii o compozitie cremoasa;

- adauga oul si esenta de vanilie si amesteca bine;

- amesteca faina, praful de copt, sarea, ghimbirul si scortisoara intr-un alt castron;

- adauga treptat amestecul de ingrediente uscate peste amestecul umed si amesteca pana cand obtii un aluat omogen;

- imparte aluatul in doua parti, formeaza doua role si infasasoara-le in folie alimentara;

- lasa rolele la frigider minimum o ora(recomandat chiar peste noapte);

- preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius;

- pregateste tava cu hartie de copt;

- taie rolele de aluat in felii de circa un centimetru grosime si pune-le in tava, lasand spatiu intre ele;

- coace fursecurile pentru 10-12 minute / pana cand marginile devin usor aurii;

- lasa fursecurile la racit si apoi muta-le pe platou.

- presara zahar pudra peste fursecuri.

Spor la treaba si pofta buna! Craciun Fericit!

Citeste si: Cum sa faci fursecuri cu mere

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa prepari ceva dulce, dar nu ai nicio idee? Iti prezentam o reteta rapida si care...
Fursecurile sunt o delectare in orice moment, in special in zile de sarbatoare. Azi, ti-am pregatit o...
Fursecurile Ochi de inger sunt delicioase, fragede si foarte usor de facut! Pot fi preparate in orice...