Fursecuri pentru Craciun. Ingrediente:
- 250 grame de unt la temperatura camerei;
- 200 grame de zahar brun;
- un ou;
- o lingurita de esenta de vanilie;
- 350 grame de faina;
- o lingurita de praf de copt;
- o jumatate de lingurita de sare;
- 2 lingurite de ghimbir macinat;
- 2 lingurite de scortisoara macinata;
- zahar pudra pentru decor.
Fursecuri pentru Craciun. Mod de preparare:
- amesteca untulsi zaharul intr-un castron pana obtii o compozitie cremoasa;
- adauga oul si esenta de vanilie si amesteca bine;
- amesteca faina, praful de copt, sarea, ghimbirul si scortisoara intr-un alt castron;
- adauga treptat amestecul de ingrediente uscate peste amestecul umed si amesteca pana cand obtii un aluat omogen;
- imparte aluatul in doua parti, formeaza doua role si infasasoara-le in folie alimentara;
- lasa rolele la frigider minimum o ora(recomandat chiar peste noapte);
- preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius;
- pregateste tava cu hartie de copt;
- taie rolele de aluat in felii de circa un centimetru grosime si pune-le in tava, lasand spatiu intre ele;
- coace fursecurile pentru 10-12 minute / pana cand marginile devin usor aurii;
- lasa fursecurile la racit si apoi muta-le pe platou.
- presara zahar pudra peste fursecuri.
Spor la treaba si pofta buna! Craciun Fericit!
Citeste si: Cum sa faci fursecuri cu mere