Cum sa faci cozonac Cruffin cu stafide

Cum sa faci cozonac Cruffin cu stafide

Cozonacul Cruffin reprezinta o combinatie reusita intre panetonnele din Italia si cruffinul australian. Panetonne este un cozonac mic, rotund, cu fructe confiate, iar cruffinul e un produs de patiserie facut din aluat de croissante rasucite ca niste spirale si coapte in forma de muffins.

Cum sa faci cozonac Cruffin. Ingrediente pentru maia:

- 80 mililitri de lapte cald;

- o lingura de zahar;

- 7 grame de drojdie uscata/18 grame de drojdie proaspata;

- o lingura de faina;

Cum sa faci cozonac Cruffin. Ingrediente pentru aluat:

- 2 oua;

- 2-3 linguri de suc de portocale;

- coaja de la o portocala;

- 40 grame de unt;

- un praf de sare;

- 100 grame de zahar;

- 300 -350 grame de faina;

Cum sa faci cozonac Cruffin. Ingrediente pentru umplutura:

- 80 grame de unt;

- 100 grame de stafide.

Cum sa faci cozonac Cruffin. Mod de preparare:

- prepara maiaua. Toarna laptele cald intr-un bol. Adaugat drojdia, zaharul si faina. Amesteca bine ingredientele, folosind un tel;

- lasa maiaua pe masa circa 10 minute, pentru ca drojdia sa se activeze;

- adauga in bolul pentru framantat ouale, zaharul tos, sarea, untul topit, sucul si coaja de portocala. Ameteca totul cu telul;

- adauga maiaua si amesteca inca o data;

- adauga treptat faina si framanta aluatul final cu mainile. Aluatul trebuie sa fie omogen, sa-si mentina bine forma, dar sa ramana suficient de moale;

- acopera castronul cu o folie alimentara si lasa aluatul la dospit trei sferturi de ceas;

- transfera aluatul pe masa si mai framanta-l putin;

- imparte aluatul in 2 parti cat de cat egale, facand doua bile;

- ia prima bila si intinde-o cu sucitorul intr-o foaie rotunda, de grosime medie;

- unge foaia cu 80 grame de unt moale;

- presara apoi pe foaie 100 grame de stafide;

- ruleaza foaia dintr-un rulou compact in forma de rulada;

- procedeaza la fel si cu a doua bila de aluat. Intinde-o, unge-o cu unt si presar-o cu stafide;

- ia ruloul de aluat si pune-l la marginea foii intinse. Ruleaza foia dedesubt impreuna cu ruloul de pe ea in forma de rulada.

- taie ruloul obtinut in jumatate pe lungime, lasand cativa centimetri liberi de la un capat;

- rasucerste o parte de snur spre exterior, in forma de spirala, astfel incat umplutura sa se afle in exterior;

- continua prin a rasuci capatul ramas, punandu-l peste spirala deja formata la baza. Codita ascunde-o in interiorul cozonacului.

- pune cozonacul intr-o forma detasabila tapetata cu hartie de copt;

- acoper-o cu o folie alimentara si lasa cozonacul sa mai creasca tjumatate de ora;

- da cozonacul la cuptorul preincalzit pana la 160 grade Celsius, pentru 50-55 minute;

- presara cozonacul cu zahar pudra.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari cozonac traditional cu stafide

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cozonacul nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Sarbatoare! Suntem de altfel convinsi ca nu vei...
Masa de Paste fara cozonac parca nu e masa de Paste! Asadar, orice gospodina/gospodar pregateste aceasta prajitura...
Iti place cozonacul? Nu concepi sa nu-l ai pe masa de sarbatoare? Daca da, atunci iti prezentam...