Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Orezul cu marmelada este la fel de bun ca cel cu fructe zaharisite.
Orezul cu marmelada este la fel de bun ca cel cu fructe zaharisite.
Ingrediente:
- 4 cesti lapte,
- o ceasca orez,
- vanilie,
- un praf de sare,
- 3 linguri zahar;
- 3 oua,
- 3 linguri cu zahar,
- 2 linguri de marmelada,
- 2 linguri de unt.
Mod preparare:
Se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert Intr-o cratita cu patru cesti de lapte rece si o bucatica de vanilie sau putina vanilina (de preferinta lapte proaspat nefiert).
Se fierbe incet pe foc mic amestecand din cand In cand ca sa nu se prinda de fund.
Cand este aproape fiert, se adauga zaharul si un praf de sare.
Se fierbe pana ce laptele a scazut cat trebuie si bobul de orez strans intre degete se striveste usor.
Cand este aproape gata adaugam o lingura de unt proaspat.
Dupa ce s-a racorit se adauga galbenusurile.
Se unge cu unt o forma rezistenta la foc.
Se intinde pe fund marmelada, se asaza orezul si deasupra se pun albusurile batute spuma, cu zahar. Se da la cuptor o jumatate de ora.
Mod de servire:
Se serveste imediat ce a crescut albusul.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.