Marmelada de dovleac

Marmelada de dovleac

In luna octombrie dovleacul este vedeta de cand romanii au imprumutat sarbatoarea numita Halloween.

Daca vrei sa prepari ceva special cu aceasta ocazie, noi iti propunem o reteta de marmelada cu dovleac.

Ingrediente:

- 2 kg dovleac,
- un kg zahar,
- o lamaie,
- vanilie

Mod de preparare:

1

Se curata dovleacul de coaja, de seminte si de filamente.

2

Se taie in bucati mici si se pune sa fiarba intr-o oala cu apa rece care sa-l cuprinda bine, pana ce se sfarama usor intre degete.

3

Se adauga zaharul, vanilia si lamaia taiata cu coaja cu tot.

4

Se lasa sa fiarba pana se leaga. Marmelada de dovleac se pune calda in borcane.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau cu marmelada! Poate n-ai pregatit, inca, asa ceva, dar ne...
Perfecte pentru o zi linistita in familie, rulourile cu marmelada sunt un dulce de casa ce poate...
O rulada usor de obtinut in propria bucatarie din doar patru ingrediente de baza este rulada de...