Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Dulceata de piersici se prepara de obicei vara si se conserva in borcane de sticla.
Dulceata de piersici se prepara de obicei vara si se conserva in borcane de sticla.
Cantitatile orientative pentru dulceata de piersici sunt cele de mai jos, dar puteti sa folositi mai multe piersici si mai mult zahar, daca doriti sa obtineti o cantitate mai mare de dulceata.
Ingrediente:
- o farfurie adanca plina cu piersici (curatite si fara samburi),
- un kg zahar,
- 3 pahare cu apa,
- vanilie,
- zeama de la ½ lamaie.
Ingrediente:
Se aleg piersicile rosii, tari, care se desfac de pe sambure.
Se curatade pielite si se rup In jumatati, sau se taie mai mic, dupa placere.
Se tin 2 ore in apa limpede de var, se limpezesc in apa rece si se scurg.
Se pune zaharul in tingire cu 3 pahare de apa pe masina si dupa ce s-a topit zaharul, se ia spuma si se lasa sa fiarba pana se leaga ca un serbet.
Se pun piersicile, putina vanilie si se dau un sfert de ora la o parte sa-si lase fructele zeama.
Se pun apoi sa fiarba la foc iute.
Cand dulceata este aproape gata, se adauga zeama de lamaie.
Se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute intr-un vas cu apa.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.