Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Perele busuioace sunt un soi de pere de mici dimensiuni din zona Moldovei.
Perele busuioace sunt un soi de pere de mici dimensiuni din zona Moldovei.
Din ele se poate prepara gem, dulceata sau rachiu. Noi va sugeram o reteta aromata de dulceata din pere busuioace.
Ingrediente:
- 1 kg pere busuioace,
- 1 kg zahar,
- vanilie,
- zeama de la ½ lamaie.
Mod de preparare:
Se aleg pere mici, busuioace, se curata de coaja cu un cutitas ascutit si se scobesc inauntru de samburi.
Pe masura ce se curata ca sa nu se innegreasca se pun Intr-un castron acoperit cu o carpa udata in apa cu putina sare.
Din timp se pune zaharul cu apa la fiert.
Cand sunt perele curatate, trebuie sa se fie si siropul legat, deoarece perele asteptnd prea mult isi schimba culoarea.
Se pun perele in siropul potrivit de legat, se adauga vanilie si se trage tingirea pe marginea masinii.
Se tine 10 minute, apoi se da din nou la foc si se lasa sa fiarba pana se leaga cat trebuie, adaugand zeama de la ojumatate de lamaie.
Mod de ambalare si pastrare:
Se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute Intr-un vas cu apa.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.