Crema de cafea cu frisca

Crema de cafea cu frisca

Crema de cafea cu frisca este un dulce de cofetarie de care nu poti sa stai departe daca l-ai testat in torturi prajituri si cupcakes.

In caz ca vrei ca acest desert sa fie si mai aromat, foloseste si rom atunci cand prepari fabuloasa crema de cafea.

Ingrediente:

4 oua,
120 grame zahar,
2 linguri de cafea,
o lingura de rom,
3 foi de gelatina,
2 linguri apa,
250 grame frisca.

Mod de preparare:

1

Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se fac ca o spuma.

2

Se adauga doua linguri de esenta de cafea, o lingura de rom si gelatina inmuiata cu doua linguri de apa fierbinte. Se pune cu totul pe marginea masinii amestecand mereu pana se incalzeste.

3

Se bat cele patru albusuri spuma, se amesteca cu crema de mai sus, la care se adauga 250 grame frisca batuta, se toarna compozitia intr-o forma udata cu apa si se da la gheata.

4

Dupa ce s-a rasturnat, se decoreaza cu frisca batuta.

Etichete: crema, crema cafea, frisca

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Intrebuintata inclusiv la celebra prajitura Tiramisu, crema de cafea are o aroma deosebita, de aceea merita sa...
Crema de castane o data preparata se asociaza cu biscuiti, sirop de rom si frisca. Ingrediente:40 castane....
Aceasta crema se foloseste la obtinerea diferitelor produse de cofetarie simpla sau in asociere cu frisca batuta. ...