Afla cum se face jeleul de portocale

Afla cum se face jeleul de portocale

Jeleul de fructe este un desert delicios apreciat atat de catre copii, cat si de catre adulti.

Ingrediente:

½ litru vin alb,
250 grame zahar,
zeama si coaja de la doua portocale mijlocii,
8 foi de gelatina,
o portocala pentru garnitura.

Mod de preparare:

1

Se pune sa se topeasca zaharul cu jumatate litru de vin alb.

2

Se adauga zeama de portocale, putina coaja de portocala si gelatina, inmunata cu 2-3 linguri de apa fierbinte.

3

Se acopera si se tine un sfert de ora pe marginea aragazului.

4

Se strecoara printr-un servet. Se toarna intr-o forma cu strat de grosimea degetului si se da la rece sa se prinda.

5

Se asaza un rand de felii de portocale, se toarna restul de zeama si se da la rece.

Mod de servire:

Se rastoarna si imprejur se pun felii de portocala.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Jeleul cu rom este un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Deci, daca doresti ceva dulce si gustos...
Pentru ca jeleul sa se inchege, este nevoie sa se introduca in compozitie mai multe foi de...
Jeleul de cacao este un desert usor de preparat folosit adeseori la prajituri si torturi. Ingrediente: un...