Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru torturile glasate se poate realiza o glazura simpla din zahar, glucoza si rom sau vanilie alba sau trecuta prin carmin pentru a oferi produsului final mai multa culoare.
Pentru torturile glasate se poate realiza o glazura simpla din zahar, glucoza si rom sau vanilie alba sau trecuta prin carmin pentru a oferi produsului final mai multa culoare.
Ingrediente:
500 grame zahar,
o lingura de glucoza,
rom sau vanilie.
Mod de preparare:
Se pune intr-un cazanel zaharul cu apa rece cat sa-l cuprinda. Se tine pe marginea masinii, amestecand usor pana ce s-a topit zaharul.
Se adauga glucoza, se da cazanelul la foc bun si se lasa sa fiarba fara sa mai amestecam cu lingura. Avem grija cand fierbe siropul sa stergem marginile cu o carpa curata inmuiata in apa rece.
Acesta operatie se face pentru a dizolva broboanele de zabar ce se lipesc de peretii cazanelului in timpul fiertului si care uscandu-se cad inauntru si fac sa se zahariseasca siropul.
Aceasta este destul de legat atunci cand luam o picatura de sirop intre degete si il simtim ca un clei gros.
Se da la o parte si se stropeste siropul cu cateva picaturi de apa, ca sa nu se prinda o pojghita deasupra. Se lasa sa se raceasca cat putem tine degetul si se amesteca cu o vergea de lemn, adaugand siropul din margine spre mijloc si frecand mereu pana se albeste.
Mod de pastrare:
Glazura astfel obtinuta se poate pastra multa vreme intr-un borcan.
Intrebuintare glazura simpla de zahar:
Pentru ca tortul sa fie si mai lucios, inainte de a fi glasat se imbiba deasupra cu sirop oarecare sau se unge cu o marmelada subtire de caise.
Prajiturile mici se iau de margini cu doua degete, se introduc pe jumatate Iin glazura, ajutandu-ne ca sa le scoatem cu o furculita speciala cu trei dinti si se asaza la rand pe o tabla curata.
Pont: Pentru ca glazura din zahar sa fie mai aromata se adauga la glazura alba doua linguri de rom.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.