Curry de capra jamaican. Ingrediente:
- 1,5 kg carne de capra (taiata in bucati medii). Daca ai carne cu os, cu atat mai bine, deoarece va oferi mai multa savoare. Daca nu ai carne de capra, poti folosi carne de oaie.
- 2 linguri de ulei (de preferat ulei de cocos).
- o ceapa mare (tocata marunt).
- 4 catei de usturoi (maruntiti).
- o bucata de ghimbir (2-3 cm, ras).
- 2-3 fire de ceapa verde (tocata).
- o lingurita de cimbru uscat/cateva crengute de cimbru proaspat.
- 2 linguri de curry pudra jamaican (sau un amestec de curry + turmeric + piper negru).
- o lingurita de boia iute (optional, daca doresti extra picant).
- o lingurita de pimento (boabe de allspice macinate).
- un ardei Scotch Bonnet (taiat marunt). Atentie, vorbim despre un tip de ardei foarte iute! Ai grija , asadar, cum il manevrezi. Spala-te bine pe maini dupa folosire!
- 2 cartofi mari (taiati cuburi).
- un morcov taiat rondele (optional).
- 400 ml de supa de vita/ apa.
- 200 ml de lapte de cocos (optional, pentru un gust mai cremos).
- sare, dupa gust.
- piper, dupa gust.
- daca doresti un gust mai afumat, adauga o bucatica de lemongrass in timpul fierberii.
Curry de capra jamaican. Mod de preparare:
- amesteca bucatile de carne cu sare, piper, o lingura de curry pudra, cimbru, allspice si ceapa verde.
- lasa la marinat cel putin 2 ore (ideal peste noapte) in frigider.
- incalzeste uleiul intr-o cratita mare si prajeste bucatile de carne pana capata o crusta aurie.
- scoate carnea si pune-o deoparte pe o farfurie/blat
- caleste, in aceeasi cratita, ceapa, usturoiul si ghimbirul pana devin aurii.
- adauga restul de curry si boiaua iute, amestecand un minut pentru a elibera aromele.
- pune carnea inapoi in cratita si toarna supa de vita sau apa pana cand carnea este acoperita.
- adauga ardeiul Scotch Bonnet intreg (pentru un gust picant subtil) sau tocat, pentru extra iuteala.
- acopera si fierbe la foc mic timp de 2-3 ore, pana cand carnea se fragezeste.
- cu o jumatate de ora inainte de final, adauga cartofii si morcovii. Daca vrei un gust mai cremos, adauga si laptele de cocos.
- amesteca din cand in cand si verifica daca sosul s-a ingrosat cum trebuie.
- scoate ardeiul Scotch Bonnet din mancare, daca doresti ca preparatul sa fie prea iute.
- serveste curry-ul de capra cu orez si mazare (rice & peas), roti(lipii fine și moi, pe baza de unt, care sunt originare din India si Asia de Sud) sau paine de porumb jamaicana.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Metode de preparare a carnii de capra