Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Coltunasii la cuptor se pot prepara din carne de berbec.
Coltunasii la cuptor se pot prepara din carne de berbec.
Ingrediente:
- 250 g carne,
- o lingura de unt,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- o lingurita de faina,
- ½ l zeama de carne pentru fiert,
- o lingura de branza,
- o lingura de unt,
- piper.
Pentru aluat:
- 300 grame faina,
- 2 oua,
- 2 linguri apa,
- sare.
Mod de preparare:
Se cerne faina pe masa de aluat.
Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare.
Se amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere.
Se imparte aluatul in doua.
Se trece prin masina carnea, de preferinta de berbec, se prajeste intr-o tigaie, cu unt, se toarna o ceasca de zeama de carne si se adauga faina, sare si piper.
Se lasa sa scada si se da deoparte sa se racoreasca. Se intinde foaia de aluat, se pun din loc in loc movilite de carne, deasupra se pune a doua foaie de aluat (foarte subtire) si se taie cu o forma rotunda; se strang bine marginile intre degete.
Se tin 20 minute in supa clocotita (sa nu fiarba), se scurg si se asaza intr-o farfurie de piatra, punand intre ei branza, piper si unt.
Se toarna zeama de carne concentrata, cat sa-i cuprinda si se dau la cuptor ¾ de ora, la foc potrivit.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.