Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Alaturi de preparatele marine, o reteta pregatita frecvent in Delta Dunarii sunt racii prajiti.
Ingrediente:
Alaturi de preparatele marine, o reteta pregatita frecvent in Delta Dunarii sunt racii prajiti.
Ingrediente:
- 24 raci mici,
- 3 catei de usturoi,
- 12 boabe de piper,
- sare.
Pentru prajit:
- 3 linguri de faina,
- ½ ceasca de apa,
- sare,
- 3 linguri de ulei.
Mod de pregatire:
Se aleg 24 de raci mici.
Se fierbe atata apa intr-o oala cat sa acopere racii, nu mai mult.
La patru litri de apa se pune o lingura plina de sare; in orice caz, apa se gusta deoarece ea trebuie sa fie mai sarata decat se cere la gust.
Se pun cativa catei de usturoi si, dupa gust, putine condimente, adica o frunza de dafin si un fir de patrunjel, iar cine doreste, zarzavat de supa si ceapa.
Se fierb la foc iute.
Cand zeama clocoteste, se arunca inauntru racii, bine spalati in mai multe ape si scursi, si cateva boabe de piper.
Se tin pe foc inca cinci minute, nu mai mult, socotite din momentul cand au dat in clocot.
Se lasa sa se raceasca in apa lor.
Se curata gaturile, se trage intestinul afara si se scoate carapacea si stomacul, lasand racul intreg cu labe cu tot.
Se face intr-un castron un aluat subtire ca o smantana, din faina, apa si sare.
Se incinge uleiul intr-o tigaie.
Se ia fiecare rac, se inmoaie in aluat, astfel ca sa fie bine imbracat de jur imprejur si se pune la prajit in uleiul fierbinte.
Se rumenesc pe o parte si pe alta. Se servesc fierbinti, ca sa nu se inmoaie aluatul.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.