Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Adana Kebab este un kebab foarte renumit in Turcia si isi trage numele de la orasul Adana unde i se spunea kıyma (carne tocata).
Adana Kebab este un kebab foarte renumit in Turcia si isi trage numele de la orasul Adana unde i se spunea kıyma (carne tocata).
Acest tip de kebab presupune doar carne de miel (se accepta si un amestec de miel cu vita) ce este foarte estetic pe farfurie alaturi de un pilaf sau de un ghiveci de legume la care se poate alatura un iaurt diluat din lapte de oaie (ayran) si nelipsita lipie.
Iata o reteta simpla pentru a face Adana Kebab.
Ingredientele necesare pentru 4 bucati de 20cm x 5 cm sunt:
- 700g de carne tocata de miel cu grasime sau amestec de miel cu vita
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu dulce
- ½ lingurita de coriandru
- ½ lingurita de chimion
- 1 lingurita de unt
- 1 lingurita de fulgi de ardei rosu
- ulei de masline
- sare si piper
Mod de preparare:
Se pune carnea tocata intr-un bol.
Ceapa se taie in bucati mici si la fel si untul dupa care se adauga la carnea tocata impreuna cu fulgii de ardei rosu, coriandrul si chimionul.
Se taie in bucati ardeiul dulce si se paseaza cu un blender. Daca nu aveti blender, puteti taia ardeiul in bucati foarte mici pe care mai apoi le adaugati la carnea tocata.
Se presara sare si piper dupa gust.
Se framanta bine compozitia iar apoi se imparte carnea in 4 bucati egale in forma rectangulara (ar trebui sa semene cu niste mici).
Cu o pensula se ung bucatile cu ulei de masline si se pun la gratar pentru cateva minute.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.