Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Condimentele sunt cele care dau savoare unei fripturi picante servite cu sos.
Condimentele sunt cele care dau savoare unei fripturi picante servite cu sos.
Daca iti place sa combini aromele din bucatarie, iata cum poti obtine 6 portii de friptura de porc picante.
Ingrediente:
- 6 cotlete,
- o lingura de untura,
- o ceapa,
- ½ linguri de faina,
- o ceasca de vin alb,
- 2 cesti zeama de carne,
- o lingurita de mustar,
- 2 castraveti murati in otet,
- sare, piper.
Mod de preparare:
Se taie cotletele de grosimea degetului.
Cand sunt prea grase, se curata de grasime, se taie apoi bucatile de oase dinspre sira spinarii si se scurteaza costitele daca sunt prea lungi.
Se sareaza si se tin asa pana pregatim sosul.
Se taie o ceapa si se prajeste usor cu o lingura de untura.
Cand s-a inmuiat, se adauga faina si se amesteca. Nu se lasa sa se ingalbeneasca.
Se stinge cu o ceasca de vin alb si cu 2 cesti de zeama de carne.
Se tin sa fiarba ½ ore la foc mic. Din cand in cand se ia pojghita de grasime ce se formeaza la suprafata.
Se amesteca sosul cu o lingurita de mustar si cu castraveti in otet, taiati felii subtiri.
Se potriviteste de sare si piper.
Se inferbanta intr-o tigaie o jumatate de lingura de untura si se frig cotletele bine pe o parte si pe alta.
Se asaza fierbinti pe farfurie si deasupra se toarna sosul. Se servesc imediat.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.