Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca v-ati asteptat la o reteta dulce cu mere, iata ca noi va propunem mere umplute cu carne macra (se foloseste la alegere carne de pasare sau de vita).
Daca v-ati asteptat la o reteta dulce cu mere, iata ca noi va propunem mere umplute cu carne macra (se foloseste la alegere carne de pasare sau de vita).
Ingrediente:
- 12 mere mijlocii,
- 500 g carne macra,
- o lingura de untura,
- un ou,
- sare.
Pentru sos:
- 2 Iinguri de unt sau untura,
- 8 bucatele de zahar,
- 1/2 lingurita de faina,
- 2 cesti de zeama de carne (sau apa),
- sare.
Mod de preparare:
Merele nu se curata de coaja. Se spala, se taie un capacel la partea cu codita.
Se scobesc. Se da carnea prin masina.
Se prajeste putin in unt sau in untura si se adauga un ou si sare.
Se umplu merele, se pun capacele deasupra si se asaza intr-o cratita cu unt.
Se face un sos cu zahar ars, un praf de faina si zeama de carne; se toarna deasupra.
Se fierb inabusite la cuptor.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.