Saratele cu cascaval sau parmezan

Saratele cu cascaval sau parmezan

Saratelele sunt o reteta aperitiv care poate fi preparata cu diferite ingrediente care desavarsesc gustul preparatului.

Noi va propunem o reteta simpla de saratele cu parmezan.

Ingrediente:

150 grame faina,

125 grame unt proaspat,

125 grame cascaval sau parmezan ras,

un galbenus,

½ ceasca de smantana,

un praf de sare.

Mod de preparare:

1

Se face un aluat din faina, unt, cascaval sau parmezan, un galbenus, smantana si sare.

2

Se amesteca totul impreuna, fara sa se framante prea mult.

3

Se lasa aluatul cateva ore sa se odihneasca. Se intinde o foaie potrivit de subtire si se taie ronduri de 10-12 cm diametru.

4

Se ung cu ou, se presara cascavalul sau parmezanul si fiecare rond se mai taie in patru, astfel ca sa obtinem forma de evantai.

5

Se asaza intr-o tava si se coc la foc iute.

Mod de servire:

Se servesc reci sau calde, in orice moment al zilei.

Etichete: saratele, cascaval, parmezan

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru cei care au rabdare sa stea mai mult in bucatarie, pot incerca saratelele cu aluat frantuzesc. ...
Saratelele sunt o reteta aperitiv, usor de preparat. Acestea pot fi aromatizate cu branza si cascaval ras,...
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...