Reteta: Vinete coapte cu branza

 Reteta: Vinete coapte cu branza

Pentru aceasta reteta se aleg vinete mijlocii care see coc la fel ca pentru salata.

Ingrediente:

- 6 vinete mijlocii,
- 200 grame branza,
- 2 linguri de unt, 1 lingurita de pesmet, sare.

Mod de preparare:

1

Vinetele coapte si date cu sare trebuie sa fie cat mai albe.  

2

Se unge o forma cu unt, se asaza felii subtiri de branza, deasupra se pun trei vinete intregi care se intind cu cutitul, astfel incat sa formeze un strat; se pune unt, apoi iar branza si vinete.

3

Deasupra se presara branza rasa amestecata cu pesmet, se stropeste cu unt, se dau la cuptor la foc iute.

Mod de servire:

Vinetele coapte si gratinate in cuptor servesc in forma.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta de vara cu legume care are o aroma deosebita sunt chiftelele de vinete coapte asezonate...
Aceasta reteta de vara este un aperitiv cald delicios, perfect pentru orice masa din zi. Ingrediente: -...
Vinetele cu branza la cuptor pot fi servite la dejun sau la cina, ca aperitiv. Ingrediente: -...