Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Placinta aperitiv cu carne si spaghete se poate prepara cu foietaj din comert sau foaie de placinta facuta in casa.
Placinta aperitiv cu carne si spaghete se poate prepara cu foietaj din comert sau foaie de placinta facuta in casa.
Ingrediente:
- 250 g spaghete,
- 2 oua,
- 2 linguri branza,
- 3 linguri unt,
- 1/2 ceasca lapte,
- 250 g carne,
- o ceapa.
Pentru foaia de placinta:
- 250 g faina,
- o lingura ulei,
- ½ ceasca apa calda,
- 1/2 lingurita sare.
Mod de preparare:
Se pregateste foaia de placinta. Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si o ceasca de apa calda.
Se amesteca intai cu lingura, iar cand incepe aluatul sa se prinda, se framanta cu mana. Se face un aluat potrivit, mai mult moale, adaugand cate putina apa calda daca mai trebuie.
Dupa ce a fost bine framantat si batut de masa, se lasa 10 minute la un loc cald (dar nu umed), acoperit cu un servet tot cald (sau cu o cratita incalzita).
Se intinde apoi o foaie cu vergeaua, se acopera cu un servet si se lasa sa stea un sfert de ora.
Pe masa de bucatarie se pune o fata de masa curata, se presara faina, se pune foaia de aluat deasupra si cu multa rabdare se intinde de jur Imprejur cu grija sa nu se rupa, pana ce marginile aluatului trec de marginea mesei, iar foaia s-a facut subtire ca o foita de tigara.
Marginea ramasa groasa Imprejur se rupe, iar restul se lasa sa se usuce cateva minute.
Se fierb pastele, se scurg. Se trece carnea prin masina si se prajeste in unt cu o ceapa tocata marunt.
Se toarna cate putina apa si se mai tine pe foc pana scade apa si carnea incepe sa se prajeasca. In forma imbracata cu folie de placinta se asaza un rand de spaghete, se intinde apoi carnea si se pune deasupra restul de macaroane.
Se acopera cu foile de placinta, se unge cu unt si se da la cuptor.
Se rastoarna si se serveste cu sos de rosii. Se spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba; se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si frunza de telina.
Se lasa sa mai fiarba pana se ingroasa cat trebuie.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.