Oua picante umplute cu pui

Oua picante umplute cu pui

Va plac mancarurile picante? Daca da, incercati o reteta aperitiv extrem de simpla: oua umplute picante.

Ingredientele pentru aceasta reteta sunt:
- 6 oua,
- 2 galbenusuri ou,
- 1 lingurita mustar,
- 100 g ulei,
- 100 g carne de pasare sau sunca de pui,
- 2 castraveti in otet,
- sare,
- piper.

Pana la un anumit punct metoda de preparare a acestei retete este asemanatoare cu cea de la prepararea maionezei. Astfel:

1

Se fierb ouale tari; dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat.

2

Se scoate galbenusul si se imparte in doua. Jumatate se trece prin sita si se amesteca cu o lingura de mustar, cu galbenusuri crude si cu putina sare. Se pune uleiul, turnandu-l cate putin si amestecand mereu, pana ce este sosul gata.

3

Galbenusurile lasate deoparte, se freaca cu bucatele de carne de pasare fiarta ori fripta sau sunca, date prin masina de tocat.

4

Se adauga castravetii, tocati foarte marunt si o lingura sau doua din sosul pregatit mai inainte. Se pune sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu ouale cu varf.

5

Se toarna sosul in farfuria cu care vor fi servite la masa si deasupra se asaza jumatatile de ou umplute.

Se poate decora cu foi de salata sau frunze de patrunjel.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ai pofta de un aperitiv rapid si hranitor, poti incerca reteta de oua umplute cu ficat. ...
Un aperitiv gustos si hranitor il reprezinta ouale umplute cu ciuperci si sunca. Pentru aceasta reteta ai...
Mancate in cantitati normale, ouale reprezinta un aliment benefic pentru organism, iar cand sunt umplute cu pasta...