Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Chiflele sunt niste paini mai mici care se pot prepara si in casa.
Chiflele sunt niste paini mai mici care se pot prepara si in casa.
Ingrediente:
- un kg faina,
- 40 g drojdie,
- 6 - 7 dl lapte,
- o lingura ulei,
- 20 g zahar,
- 2 lingurite rase de sare.
Mod de preparare:
Se cerne faina in copaie. Se face loc la mijloc.
Se pune drojdia frecata cu zaharul, apoi uleiul, sarea si laptele rece.
Se framanta totul bine, pana ce aluatul face basici si se desprinde de pe maini.
Se pune la cald sa creasca. Dupa ce a crescut, nu insa complet, se rastoarna coca pe masa de aluat presarata cu faina, se imparte in painite mici de circa 50 - 60 g fiecare, se rotunjesc in mana si se asaza pe tava presarata cu faina.
De indata ce sunt asezate pe tava, inainte de a creste, se cresteaza deasupra, in doua sau in patru, cu un cutit foarte bine ascutit, cu o miscare iute si destul de adanc.
Se lasa sa creasca si, inainte de le da la cuptor, se ung cu ou amestecat cu putin lapte.
Se coc la foc iute circa 20 de minute.
Chiflele se pot consuma la micul dejun impreuna cu diverse antreuri reci, dar si la masa de pranz inmuiate in sos.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.