Afla cum se face sufleul de parmezan

Afla cum se face sufleul de parmezan

Sufleul de parmezan este o reteta simpla, dar foarte hranitoare.

Preferata de cei mici, sufleul cu parmezan este adesea servit la cina. Iata cum se prepara:

Ingrediente:

- 100 grame faina,

- 2 cesti lapte,

- 100 grame parmezan,

- 40 grame unt proaspat,

- 5 oua,

- sare.

Mod de preparare:

1

Se amesteca faina cu laptele rece.

2

Se pune pe masina si se tine, amestecand mereu, pana incepe sa se ingroase.

3

Se da la o parte, se pune sare, parmezanul ras si untul.

4

Se amesteca bine si dupa ce a mai pierdut din fierbinteala se pun galbenusurile, unul cate unul si la urma se adauga albusurile batute spuma.

5

Se toarna compozitia intr-o forma rezistenta la foc, bine unsa cu unt, se presara parmezan ras si se da la cuptor, vreo 20 de minute.

Mod de servire:

Trebuie sa creasca frumos si se serveste indata ce este gata, ca sa nu se lase.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru sufleul cu mere intregi se foloseste marmelada sau dulceata, ca umplutura pentru fructe. Ingrediente: 6 mere...
Vrei sa prepari un dulce rapid, consistent si racoritor? Atunci sufleul de mere este o alegere perfecta...
Sufleul de portocale se prepara similar cu sufleul de lamaie. Ingrediente: o portocala mare, 100 grame zahar,...