Atentie! Aceste alimente cresc riscul de cancer

Atentie! Aceste alimente cresc riscul de cancer

Alimentatia sanatoasa pare sa devina o provocare din ce in ce mai mare, pe zi ce trece! Multi oameni de stiinta ne vorbesc despre alimente atat de periculoase incat pot declansa boli grave precum cancerul. Asta arata si un studiu realizat de cercetatorii francezi de la Universitatea Sorbona.

Alimentele ultraprocesate si cancerul. Studiul realizat pe 105 000 persoane a aratat ca incidenta cancerelor este cu atat mai mare cu cat creste consumul de alimente ultraprocesate. Cercetarea a durat cinci ani, iar rezultatele au relevat faptul ca daca mancam cu 10% mai multe alimente procesate, atunci riscul imbolnavirii de cancer creste cu 12%.

Care sunt cele mai periculoase alimente ultraprocesate. Cercetatorii de la Sorbona au inclus pe lista alimentelor ultraprocesate prajiturile, painea si chiflele produse in masa, chipsurile, batoanele de ciocolata, dulciurile, bauturile carbogazoase, semipreparatele congelate si toate preparatele facute preponderent din zahar si grasimi.

Expertii au ajuns la concluzia ca o dieta sanatoasa este cea mai buna metoda de a evita imbolnavirea si ca excesul in greutate reprezinta a doua cea mai frecventa cauza ce poate declansa cancerul. Prima este fumatul.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Producatorii de alimente folosesc aditivi si chimicale in produsele lor pentru a le face mai bune si...
Scaderile mari in greutate sunt posibile doar in cazul persoanelor extrem de supraponderale si greutatea optima atinsa...
In prezent, majoritatea alimentelor sunt procesate, continand cantitati enorme de zahar, grasimi si carbohidrati si putand provoca...