Vitamina C este folosita, de asemenea, in tratarea racelilor si a altor afectiuni. Iata ce alimente au un continut mare de vitamina C:
Fructele ( in special citricele) sunt alimentele cu cel mai mare continut de vitamina C si nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica a oricarei persoane. Este bine de stiut ca exista fructe cu un continut mult mai mare de vitamina C decat portocalele, cum ar fi: kiwi, guava sau grefruitul.
Sucurile naturale de fructe sunt o alternativa la consumul de fructe, pentru un aport zilnic de vitamina C. Puteti opta, de asemenea, pentru un fresh de citrice, cocktailuri sau salate de fructe.
Legumele sunt o alta categorie de alimente bogate in vitamina C. Unele soiuri de ardei, de exemplu, contin la fel de multa vitamina C ca si portocalele. Este indicat ca legumele sa fie sotate sau trase rapid in tigaie si nu fierte sau gatite timp indelungat, pentru a nu-si pierde proprietatile benefice.
Sfaturi utile:
Pentru a reduce consumul excesiv de vitamina C din organism, incercati sa reduceti nivelul de stres.
Puteti opta, de asemenea, pentru suplimente de vitamina C, fara a depasi o cantitate de 60 mg pe zi, deoarece cantitatile prea mari pot cauza pietre la rinichi.