Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Carnea de vita este gustoasa combinata cu legume, dar si cu fructe. In acest sens, noi va propunem o reteta de carne de vita cu gutui.
Carnea de vita este gustoasa combinata cu legume, dar si cu fructe. In acest sens, noi va propunem o reteta de carne de vita cu gutui.
Ingrediente:
- un kg gutui,
- 600 g carne,
- 2 linguri de untura,
- o lingurita de faina,
- 6 lingurite de zahar,
- sare.
Mod de preparare:
Se taie carnea in bucati potrivite. Se prajesc in cratita cu o lingura de untura.
Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Se pune sare si putina apa calda.
Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda.
Se spala gutuile (nu se curata de coaja), se taie bucati potrivite, se scot mijlocul pietros si casuta cu seminte si se prajesc usor cu putina untura.
Gutuile se pun peste carne cand aceasta este aproape gata.
Se adauga un sos de zahar ars, in care s-a pus un praf de faina pentru ca sosul sa se lege si sa fie mai consistent. Se dau jumatate de ora la cuptor.
Mancarea se serveste calda.
Ponturi:
Pentru cei care nu agreiaza prajelile, pot cali usor carnea si gutuile intr-o cratita, pentru ca apoi preparatul sa fie lasat sa fiarba acoperit cu capac, inainte sa fie dat la cuptor.
Alegeti manzat in loc de carne de vaca daca doriti ca mancarea sa fie gata mai repede. In plus, carnea de manzat este mai frageda.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.