Obiective turistice in Bihor. Prin locuri fascinante din Crisana

Obiective turistice in Bihor. Prin locuri fascinante din Crisana

Continuam itinerarul nostru printre obiectivele turistice ale Romaniei. Astazi, ajungem in judetul Bihor. In introducere, iti mai spunem doar atat: calatoria prin Crisana va fi una de neuitat!

Obiective turistice in Bihor:

Baile Felix. Incepem cu, poate, cel mai cunoscut obiectiv al judetului: Baile Felix. Credem ca nu e roman care sa nu fi auzit de celebra statiune balneoclimaterica. Daca nu ai vizitat-o, deja, e timpul sa o faci! Vei avea parte de un tratament special cu electroterapie, hidroterapie, aerosoli, masaje si impachetari cu parafina. O adevarata relaxare cu ape termale ale caror temepraturi variaza intre 20 si 49 de grade. Trebuie sa iti mai spunem ca Baile Felix au o vechime considerabila. Au fost valorificate prima oara in secolul al XVIII-lea de catre Felix Helcher, de la Manastirea Sanmartin.

Muntii Padurea Craiului. Amatorii de trasee montane nu pot rata ocazia de a lua la picior cararile din Muntii Padurea Craiului.

Pestera Vantului. In judetul Bihor, regasim si cea mai mare pestera din tara, cu o lungime de 50 kilometri! Ar trebui sa te imbraci bine pentru a o vizita, deoarece sunt curenti puternici in interior. Din pacate, doar cercetatorii au acces aici! Pestera se afla la o adancime de peste 170 metri! 

Cetatea Oradea este simbolul orasului. Nici nu ar putea fi altfel, avand in vedere ca a fost ridicata in secolul al XI-lea. Si nu doar vechimea impresioneaza, ci si forma sa pentagonala, unica in estul Europei. De-a lungul timpului. Cetatea a fost folosita ca scoala, biblioteca, observator si tiparnita. Azi, in interiorul cetatii se desfasoara cursurile Facultatii de Arte Vizuale a Universitatii din Oradea.

Defileul Crisului Repede este o rezervatie naturala desfasurata pe 200 hectare. Asadar, daca iubesti natura, trebuie sa vizitezi acest loc.

Groapa Ruginoasa are o adancime de 100 metri si un diametru de peste 600 metri! S-a format in urma eroziunii depozitelor de gersii, argile si cuartite. Isi modifica forma sistematic, in sensul ca se mareste.

Parcul Natural Cefa are o suprafata de 5000 hectare si cuprinde mlastini, paduri mixte si pajisti. In acest colt de natura, traiesc specii precum pescarusul, egreta alba lisita sau vidra. De asemenea, e un mediu propice pentru nufarul galben, care cu siguranta iti va incata privirea. Ajungi in acest loc minunat pe DN79 Oradea-Nojorid-Gepiu-Inand-DJ797- Cefa.

Stana de Vale. Probabil, iti este cunoscuta denumirea din reclamele cu apa minerala. Daca te afli, insa, in Bihor, ar fi pacat sa nu vizitezi statiunea. Statiunea e situata la 1000 metri, in Apuseni. Asadar, imagini de vis, aer curat, dar si izvoare termale, feruginoase si hipotonice, excelente pentru cei care au nevoie de vindecare. Evident ca nu lipsesc traseele montane sau partiile de schi.

Dealul Ciuperca e ca un strajer batran al orasului Oradea, deoarece la poalele sale a fost ridicata urba. Din nefericire, colina a devenit un loc nesigur, cu alunecari de teren. Din aceasta cauza, accesul este interzis. Autoritatile incearca sa rezolve problema. Pana atunci, turistii sunt privati de o imagine superba: Oradea vazuta de sus, in toata splendoarea.

Citeste si: Obiective turistice in Arad. De la munte, pe litoral

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....