Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Sparanghelul este o leguma verde care se consuma fiarta sau preparata la cuptor cu diverse sosuri.
Sparanghelul este o leguma verde care se consuma fiarta sau preparata la cuptor cu diverse sosuri.
Ingrediente:
- 1,500 kg sparanghel,
- 2 litri apa,
- o lingura de faina,
- 2 linguri de unt,
- 2 cesti zeama de carne au lapte,
- 2 linguri de branza rasa,
- o lingura de pesmet,
- sare.
Mod de preparare:
Se alege sparanghel foarte proaspat.
Se curata de partea fibroasa si se spala in mai multe ape.
Se leaga cate 8 - 10 fire intr-un manunchi si se taie apoi toate de aceeasi lungime.
Se pune la fiert apa cu sare si cand clocoteste, se da drumul legaturilor de sparanghel.
Apa trebuie sa le cuprinda bine. Din momentul cand dau in clocot, se tin la foc circa o jumatate ora. Trebuie sa fiarba incet.
Se scurge bine de apa si se taie prartea frageda inbucatele de 4-5 cm lungime.
Se face un sos de faina, care se amesteca cu putina branza rasa.
Se unge cu unt o forma de piatra. Se asaza un rand de sparanghel, deasupra se pun cateva linguri de sos si se repeta aceasta operatie pana am asezat tot sparanghelul in forma.
Deasupra se presara pesmet amestecat cu branza rasa si se stropeste cu putin unt topit. Se tine la cuptor o jumatate de ora.
Mod de servire:
Sparanghelul la cuptor poate fi servit alaturi de friptura de pasare la gratar.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.