Cum se face Limoncello

Cum se face Limoncello

Limoncello este la origine o bautura  de casa ce provine din sudul Italiei si care astazi este recunoscuta  in intreaga lume. Iata cum se prepara Limoncello!

Pentru preparare ai nevoie de :
- 1 l de  alcool de 90˚ sau alcool de cereale.
- 2 l de lapte
- 1,25 kg de zahar
- coaja de la 12 lamai (fara partea alba a lamaii)
- 2 lingurite de esenta de vanilie

1

Mai intai se amesteca alcoolul cu coaja de lamaie intr-un bol si se lasa la macerat pentru 24 de ore.

2

Se pune laptele intr-o oala la fiert si se da o data-n clocot, dupa care se da de-o parte.

3

Se pune zaharul peste lapte si amestecati cu  un tel; apoi se lasa la racit.

4

Se indeparteaza coaja de lamaie din alcool folosind o strecuratoare.

5

Alcoolul strecurat se toarna peste lapte (laptele trebuie racit complet altfel face cocoloase)  si se amesteca cu telul.

6

Se adauga apoi esenta de vanilie si se amesteca iar.

7

Se pune in sticle si se baga la frigider.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata...
Untul de arahide este un aliment bogat in proteine, ce va confera energie pentru intreaga zi, in...
Friganelele sau french toast sunt ideale pentru micul dejun, pranz sau cina, fiind preferate atat de copii,...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare