Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Limoncello este la origine o bautura de casa ce provine din sudul Italiei si care astazi este recunoscuta in intreaga lume. Iata cum se prepara Limoncello!
Limoncello este la origine o bautura de casa ce provine din sudul Italiei si care astazi este recunoscuta in intreaga lume. Iata cum se prepara Limoncello!
Pentru preparare ai nevoie de :
- 1 l de alcool de 90˚ sau alcool de cereale.
- 2 l de lapte
- 1,25 kg de zahar
- coaja de la 12 lamai (fara partea alba a lamaii)
- 2 lingurite de esenta de vanilie
Mai intai se amesteca alcoolul cu coaja de lamaie intr-un bol si se lasa la macerat pentru 24 de ore.
Se pune laptele intr-o oala la fiert si se da o data-n clocot, dupa care se da de-o parte.
Se pune zaharul peste lapte si amestecati cu un tel; apoi se lasa la racit.
Se indeparteaza coaja de lamaie din alcool folosind o strecuratoare.
Alcoolul strecurat se toarna peste lapte (laptele trebuie racit complet altfel face cocoloase) si se amesteca cu telul.
Se adauga apoi esenta de vanilie si se amesteca iar.
Se pune in sticle si se baga la frigider.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.