Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Despre salata Cobb se spune ca a fost inventata in anii ’30 de Robert Howard Cobb, un proprietar de restaurant.
Despre salata Cobb se spune ca a fost inventata in anii ’30 de Robert Howard Cobb, un proprietar de restaurant.
Intr-o seara, facandu-i-se foame, Cobb a incropit o salata din resturile ramase in bucatarie, la care a adaugat bacon si dressing frantuzesc.
De atunci, salata este apreciata peste tot in lume. Iata cum se face salata Cobb:
Ingrediente:
- salate diverse
- o rosie
- 125g piept de pui
- 100g bacon
- un ou fiert
- un avocado
- 200g branza Roquefort
- 2 cepe verzi
- dressing
Cum se prepara?
La aceasta salata se folosesc de obicei mai multe tipuri de salata: Romaine, Iceberg, andiva sau salata creata dar nu este o regula; se poate folosi price tip de salata care se taie in fasii mai mici si se pune intr-un bol mai adanc.
Se ia o rosie si se taie pe jumatate si i se scot semintele, iar una dintre jumatati se taie cubulete si apoi rosia se asaza pe patul de salata ca intr-o coloana.
Alaturi de rosii, se pune cam 125 g de piept de pui fript la gratar si taiat cubulete, iar pe partea cealalta a rosiilor se pune bacon taiat bucatele.
Langa bacon se asaza un ou fiert tare taiat bucati iar langa bucatelele de pui se pune un avocado taiat bucati.
Si de-o parte si de alta se pun bucatele de branza Roquefort. Se iau 2 fire de ceapa verde si se marunteste iar api se presara peste intreaga salata dupa care se pune un dressing care sa se potriveasca la branza cu mucegai.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.