Saramura de crap

Saramura de crap

Una dintre cele mai savuroase si sanatoase retete romanesti este saramura de crap.

Pentru ca aceasta reteta marinareasca sa fie un succes total, saramura de crap trebuie preparata de un bucatar foarte priceput.

Ingrediente

- 1 crap de 1 kg

- 1 lingurita de ulei

- sare

- foaie de dafin

- un catel de usturoi

- boabe piper

- cateva crengute de cimbru

- 4-5 linguri rosii pasate

- 2-3 linguri otet

Mod de preparare:

A. Pregatirea pestelui:

- Se alege un crap mai mare, se curata si se taie capul si coada.

- Se despica pestele in doua, in lungime, se scot inotatoarele, sira spinarii si oasele rnai mari.

- Se ung jumatatile de crap cu ulei si se frig la gratar, intai pe o parte, apoi pe cealalta.

B. Saramura:

- Se pun la fiert in 3 cani de apa un ardei iute, cateva crengute de cimbru, o foaie de dafin, 1-2 catei de usturoi, cateva boabe de piper si sare marina.

- In lichidul de fierbere se adauga 4-5 linguri rosii pasate sau 100 ml suc de rosii.

- Se mai lasa la fiert 5 minute, dupa care se adauga pentru scurt timp si otetul.

C. Combinarea pestelui cu saramura:

- Cand saramura este gata, pestele se pune la fiert un minut si se mai lasa in lichidul fiert inca 5 minute acoperit cu capac, dupa ce mancarea a fost luata de pe foc.

- Lasat in saramura, pestele devine mai aromat.

Mod de prezentare:

Pestele fraged si dulce imbibat in sosus picant se scoate pe o farfurie intinsa sau pe un platou, se toarna saramura deasupra si se serveste cu mamaliga.

Pont: Capul si coada de peste se pot intrebuinta la ciorba sau la piftii.

Etichete: crap, reteta, saramura, peste

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Crapul poate fi umplut cu ciuperci, cu diverse legume, cu orez, cu ficatei si chiar cu nuci! ...
O reteta clasica pur romaneasca, delicioasa, dar simplu de preparat este plachia de crap. Aceasta reteta are...
O reteta traditionala din Delta Dunarii ce se preteaza cu mamaliga este crapul la cuptor pe varza. ...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare